Výstava ručních prací

Na výstavu ručních prací přišli návštěvníci za inspirací

02

Již o první vánoční výstavě ručních prací, uspořádané OSOTR v prosinci 2008, obšírně referoval Tachovský deník. V článku redaktora Antonína Hříbala nechybí ani rozsáhlá fotogalerie.

 

Celý článek si lze přečíst ZDE. Celý text (bez fotografií) naleznete také níže.

 

*      *      *      *       *

 

 

OBRAZEM: Na výstavu ručních prací přišli návštěvníci za inspirací


 

Chodová Planá - Odpočinout, načerpat pravou vánoční atmosféru, ochutnat cukroví s domácím čajem a alespoň na chvíli zapomenout na všechen shon si přišli návštěvníci na Vánoční výstavu ručních prací

 

Po domácku vyrobené vánoční dekorativní předměty byly k vidění v Chodové Plané na speciální výstavě. „Doma také vyrábíme dekorace ručně, tak se zde na výstavě inspirujeme,“ řekla Miroslava Urbanová z Chodové Plané. „Myslím, že lidé v poslední době se začínají více věnovat této činnosti,“ dodala. „Mluvíme z vlastní praxe. Vánoční ozdoby a dekorace si děláme sami,“ doplnila Veronika Urbanová.

 

Na výstavě byli k vidění také malovaní a mnohdy z papíru vystřižení andělé. Místní děti tak soutěžily na téma: O nejkrásnějšího anděla. „Andílka jsem namaloval, přinesl na výstavu, a kdo bude mít nejvíc bodů, ten zvítězí,“ pověděl předškolák Michal Kois. „Lidé dávají jednotlivým andělům hlasy a šestého ledna soutěž vyhodnotíme,“ uvedla Světlana Ambrožová z místní Základní a mateřské školy, která je spolupořadatelem výstavy.

 

„Naší snahou je představit lidem tradiční rukodělné práce související s Vánoci. Dominantou zdejší výstavy je papírový betlém, který nám zapůjčila paní Gálisová,“ vysvětlila za pořadatele Michaela Malinková z Občanského sdružení pro obnovu tepelského regionu.