Touha po jaru

Koncert z pohodlí domova: Touha po jaru z Mariánských Lázní

162169116601

O jarním koncertu členky OSOTR Anny Gálisové informoval 19. května 2021 v Tachovském deníku redaktor Antonín Hříbal. K příspěvku přiložil také řadu fotografií i odkaz na přímý přenos koncertu. Samotný text uvádíme i níže. Koncert z Lesní mlýna v Mariánských Lázních si lze poslechnout ze záznamu na Youtube.

 

*     *     *     *     *

 

Koncert z pohodlí domova: Touha po jaru z Mariánských Lázní

 

Sledujte s Deníkem koncert z lázeňského města. Anna Gálisová, která zpívala před publikem ve Svatovítské katedrále, vystoupila v sobotu večer na svém koncertu Touha po jaru v komorním sále Lesního mlýna.


Operní i populární sklady zazní v sobotu 22. května večer od 18 hodin v podání Anny Gálisové z Chodové Plané na Tachovsku, která se rozhodla vystoupit pro své fanoušky prostřednictvím živého přenosu. Večer uvede, a slovem i písněmi doprovodí zpěvák a hudebník Daniel Suchý.

 

„Moji fanoušci a diváci vůbec nemají vlastně možnost jít normálně na koncert z důvodů různých zákazů a nařízení. Proto jsem se rozhodla vystoupit jen před kamerou a prostřednictvím živého přenosu,“ říká zpěvačka a dodává, že naposledy na živo vystupovala někdy loni v září v jízdárně ve Světcích u Tachova.

 

„Při vystoupení mám sice trochu trému, někdy i větší, což před kamerou trochu odpadne, ale ten přímý kontakt s publikem mi prostě chybí,“ dodává s úsměvem. „Přes kameru člověk nevidí emoce…“

 

Anna Gálisová se soustředí na zpěv nejen operních písní, ale také na skladby populární hudby jako jsou „Dny zázraků a přání“ a zpívala před domácím publikem v Tachově, ale také ve Svatovítské katedrále nebo v klášteře v Břevnově. Zazpívala si s Hradišťanem, či jako host Václava Neckáře.

 

Na letošek plánuje natočit videoklipy, a dovolí-li to situace, tak vystoupit před publikem i účast v soutěži.

 

Role moderátora se ujme zmiňovaný Daniel Suchý. „Těším se na fúzi žánrů a zároveň splynutí generací, které mají co říct,“ podotýká zpěvák a leader skupin Booger a DryBand, básník a textař, ale i jak sám o sobě říká horolezec a v neposlední řadě také provozovatel veganského bistra v Tachově.
 

Komorní koncert s názvem Touha po jaru zazní v lázeňském městě v prostorách Lesního mlýna. „Areál Lesního mlýna přitahuje umělce různých žánrů a my se snažíme otevřít dveře a své srdce všem, kteří chtějí spojit své umění s tímto magickým místem,“ říká Jana Kučeravá a dodává, že koncert Anny Gálisové zahájí jejich kulturní kalendář. „Celý náš projekt obnovy areálu nese myšlenku moudrého citátu Eleanory Roosevelt ´Budoucnost patří těm, kdo věří svým krásným snům´, a my jsme šťastni, že toto poselství můžeme předat i neuvěřitelně talentované mladičké zpěvačce.“