Velikonoční výstava

Velikonoční výstava přinesla i operní árie

03

O velikonoční výstavě OSOTRu informoval redaktor Tachovského deníku Antonín Hříbal. Jeho příspěvek z 19. března 2018 si lze přečíst na stránkách tohoto listu. Tam si lze prohlédnout i velmi zajímavou fotogalerii. Celý text (ovšem bez fotografií) naleznete také níže.


* * * * *


Velikonoční výstava přinesla i operní árie


Chodová Planá – Děti základní školy v Drmoulu se loučily se zimou a vítaly jaro.

Pod vedením učitelky Zdeny Hurtové vystoupily ve více než hodinovém pásmu písní a tanců při Velikonoční výstavě konané v kulturním domě v Chodové Plané. Zazněly tradiční lidové písně opěvující příchod jara, děti vynesly Moranu, symbol zimy a z jeviště se neslo i „Byla zima mezi náma, ale už je za horama.“

Operní árie zazpívala v přestávce talentovaná dívka Anna Gálisová z Chodové Plané, žačka školy Hornická v Tachově spolu s Gabrielou Líškovou.

Místní děti z chodovoplánské základní školy připravily řadu rukodělných výrobků, které prezentovaly na výstavě organizované Občanským spolkem pro obnovu tepelského regionu.

"Krom školy zde vystavují regionální umělci a řemeslníci výrobky z přírodních materiálů. Navíc byla dnešní akce obohacena tím, že jsme tu měli výrobky z bavlny a malou dětskou dílničku. Také tu byla ukázka zdobení dřevěných rámů zlatem,“ sdělila Deníku za organizátory Diana Gálisová. Výstava byla i prodejní a návštěvníkům nabízela například látkové i proutěné výrobky nebo svíčky ze včelího vosku či medovinu.