Kostel v Boněnově otevře dveře veřejnosti

O dnu otevřených dveří v kostele Všech svatých v Boněnově informoval Tachovský deník 8. září 2018. Článek redaktora Antonína Hříbala si lze přečíst ZDE. Jako obvykle je opatřen bohatou fotodokumentací. Text si lze přečíst i níže.

 

*     *     *     *     *

 

Kostel v Boněnově otevře dveře veřejnosti
 

Boněnov – Deset let zachraňuje Občanský spolek pro obnovu tepelského regionu (OSOTR) kostel Všech svatých v Boněnově. Má nové oltáře, oltářní obraz i část výmalby. Co vše se spolku podařilo se můžete dozvědět a do kostela podívat při dni otevřených dveří, který se uskuteční v sobotu 15. září od 14 do 16 hodin.

Veřejnost bude mít opět možnost nahlédnout do interiéru kostela, připraven je i zajímavý doprovodný program a také občerstvení. Návštěvníci se mohou těšit na prohlídku kostela, varhanní koncert (varhany ovšem zatím budou jen elektronické), výstavu a vystoupení mladé talentované, teprve třináctileté Aničky Gálisové, která zazpívá skladby starých mistrů.

OSOTR zajišťuje i autobusovou dopravu do Boněnova. Autobus vyjíždí z Plané v 13.30 od hornického muzea a zastavuje u plánského vlakového nádraží (13.40), dále v Chodové Plané před obecním úřadem (13.45) a na autobusových zastávkách ve Výškově (13.50) a Michalových Horách (13.53). Zpět pojede autobus po stejné trase a se stejnými zastávkami po skončení akce, tj. v 16.00. „Přijďte se podívat, jak pokročila obnova boněnovského kostela! Všichni návštěvníci, místní i přespolní, jsou srdečně vítáni,“ zvou organizátoři.
 


Zdroj: https://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/kostel-v-bonenove-otevre-dvere-verejnosti-20180907.html