Koncert rekordně zaplnil kostel

Koncert rekordně zaplnil kostel, zpěvačka lákala anděly

O vánočním koncertu členky OSOTRu Anny Gálisové informoval 30. prosince 2019 Tachovský deník. Redaktor Antonín Hříbal ve svém příspěvku slovy i obrazem zachytil nejen koncert jako takový, ale i jeho přátelskou a radostnou atmosféru. Vše si lze přiblížit na citlivě vytvořeném videu (jak to umí právě jen Antonín Hříbal). Celý článek lze nalézt ZDE. Text (bez videa a fotogalerie) si lze přečíst i níže.

 

*      *       *      *      *

 

Koncert rekordně zaplnil kostel, zpěvačka lákala anděly

 

Nebývalou událost zažil kostel Všech svatých v Boněnově. Při vánočním koncertu Anny Gálisové se zde v sobotu sešel rekordní počet návštěvníků, do kostela by se jich více vešlo jen stěží.
 

Role moderátora a průvodce večera se ujal herec Petr Batěk. „Anna Gálisová sem do kostela svým krásným zpěvem přilákala anděly, kteří sem opět mohli přilétnout,“ řekl a dodal, že čtrnáctiletou chodovoplánskou zpěvačku převážně operních árií neslyšel poprvé. „Loni na koncertu Václava Neckáře a před Vánoci na večírku v Mariánských Lázních. Je kouzelná,“ dodal.

 

Anna Gálisová zazpívala plnému kostelu posluchačů písně jako například Ave Maria, Tichá noc nebo Dny zázraků a přání. „Je to pro mne domácí scéna a zpívá se mi tady velice dobře, s určitým klidem. Ale na druhou stranu je to i podobné jako zpívat ve svatovítské katedrále v Praze,“ sdělila Deníku mladá zpěvačka, která už ve zmiňované katedrále vystupovala.

 

V Boněnově se při posledním koncertu, kdy hrála Musica Florea, sešlo podle organizátorů kolem 160 posluchačů. „Dnes zde bylo na tři stovky lidí, to je absolutní rekord,“ uvedl Robert Gális z Občanského spolku pro obnovu tepelského regionu, který kostel spravuje. Na příští rok plánují spolu s Petrem Baťkem uspořádat benefiční koncert, jehož výtěžek by šel právě na opravy a údržbu kostela v Boněnově.