Pohádková země

37

V sobotu 6. srpna 2011 pořádalo Občanské sdružení pro obnovu tepelského regionu prázdninový den plný her v Zámeckém parku v Chodové Plané. Děti ve vstupní bráně obdržely klíč od Pohádkové země a vydaly se na cestu za pohádkovými bytostmi.


U vodníka chytaly rybičky, u perníkové chaloupky na ně čekaly ježibaby, doktor Skřítek Hrášek seznamoval děti s medicínou a Krakonoš s obrázky svých zvířátek. Rumcajs s Mankou učili děti poznávat houby, Karkulka měla připravený košík pro babičku, u Popelky se přebíral hrách a čočka, Sněhurka čekala s diamanty a Zlatovláska s korálky. Kromě toho bylo potřeba splnit různé jiné úkoly. Navíc si mohly děti, ale i dospělí zastřílet ze vzduchovky na připravené terče. Kuchtík přichystal opečené buřtíky, koblížky, ovoce a pití. Před cílem čekali ještě hasiči se svým autem, které si bylo možno prohlédnout.


Na konec přišlo překvapení – královna Pohádkové země se svým pokladem, ze kterého všechny obdarovala.


Her se zúčastnilo 111 dětí (s nimi i řada rodičů) a jejich spokojené a zářící tvářičky byly tou nejlepší odměnou všem. Doufejme, že se prázdninové dny plné her u nás v Chodové Plané ujmou a že i příští ročník bude mít tak hojnou účast jako ten letošní.


Občanské sdružení velmi děkuje všem sponzorům a pomocníkům, bez kterých by nebylo možné hry uspořádat v takovém rozsahu.
 

Sponzoři

 

peněžní dary
Karel Benda
Luboš Hlačík
Petr Schneiderwinkl

 

věcné dary
Chodovar, s. r. o., Chodová Planá
Mgr. Vladislava Chalupková, starostka obce Drmoul
Hellmich – zelenina, s. r. o., Mar. Lázně
Bytový textil Vanesa Mar. Lázně
Keramika Müller Mar. Lázně
Penam, a. s.
Česká pošta, s. p., Planá u Mar. Lázní
Léčivé byliny a přírodní produkty Mariánské Lázně

 

poskytnuta sleva
Lucie Sůvová, papírnictví, Mariánské Lázně
Řeznictví Drmoul

 

další pomocníci (nečleni OSOTR)
Ctirad Hirš, starosta obce Chodová Planá
Hasiči Chodová Planá
Akciová společnost Chodová Planá
manželé Nejedlých
Hana Dvorská