Výstava s vánoční tématikou

Výstava s vánoční tématikou láká stále více návštěvníků

03

O vánoční výstavě 2011 v Chodové Plané informovala na internetových stránkách Tachovského deníku redaktorka Marie Podzimková.

Článek si lze přečíst ZDE. Celý text (bez fotografií) naleznete také níže.

 

 

*      *      *      *      *

 

Výstava s vánoční tématikou láká stále více návštěvníků

 

Chodová Planá – Vánoční výstava ručních prací, která se již poosmé konala o víkendu v Chodové Plané, už má své renomé.

 

Podle pořadatelů ji rok od roku navštěvuje více lidí. Pořádalo ji společně s místní základní školou Občanské sdružení pro obnovu tepelského regionu.

 

„Sdružení si klade za cíl ochranu stávajícího historického dědictví a obnovu památek tepelského regionu. Pořádáme také společenské a kulturně vzdělávací akce a tato výstava je jednou z nich,” uvedla členka sdružení a organizátorka výstavy v kulturním domě Jiřina Račáková. K vidění tu byly ruční práce dětí i dospělých, sdružení oslovilo například místní mateřskou a základní školu, Střední odborné učiliště v Plané, přímo v sále vyráběly vánoční drobnosti klientky mnichovského ústavu a exponáty přispěly i další vzdělávací instituce.

 

Desetiletá Terezka Dudarsová z Výškova byla jednou z vystavovatelek. „Vyrobila jsem adventní věneček, trochu mi pomáhala maminka. Koupila jsem tu pro straší sestru k Vánocům srdíčko.”

 

„Chodíme sem každý rok a je to čím dál tím hezčí,” řekla další z návštěvnic Jitka Denková. Také ona si na výstavě nakoupila drobnosti k vytvoření vánoční atmosféry.

 

Dobrovolné vstupné, které pořadatelé vánoční výstavy vybírali, bude použito na opravu kostela Všech svatých Boněnově.