Třináctiletá zpěvačka si získává publikum

Třináctiletá zpěvačka si získává publikum v jízdárně, synagoze i na zámku

O pěveckých vystoupeních členky OSOTR Anny Gálisové informoval 3. dubna 2019 Tachovský deník. Nechybí ani zajímavá fotogalerie (včetně snímku s Jiřím Pavlicou). Celý článek redaktora Antonína Hříbala si lze přečíst ZDE. Text (bez snímků) uvádíme i níže.

 

*     *     *     *     *

 

Třináctiletá zpěvačka si získává publikum v jízdárně, synagoze i na zámku

 

Zpěv operních árií a lidových písní učaroval Anně Gálisové z Chodové Plané. Ve svých třinácti letech má za sebou mnoho vystoupení. Z posledních si dvou, jak sama říká, velice váží.
 

„Největší radost mám z navázání kontaktu s Hradišťanem a z vystoupení v klášteře na Břevnově v Praze,“ usmívá se a dodává: „Zpívat s Hradišťanem je prostě hezké.“ Se souborem Jiřího Pavlici vystoupila v plzeňské synagoze před osmisethlavým publikem. „Taková vystoupení jsou pro mne skvělá škola.“ Poslední rok měla patnáct vystoupení sólového zpěvu mimo jiné i v jízdárně ve Světcích, na zámku v Tachově nebo v Barokním refektáři u svatého Jiljí v Praze, kde všude zazněly operní árie.

 

Svůj hlas cvičí Anna Gálisová téměř hodinu denně a jednou za týden navštěvuje plzeňskou konzervatoř. Připravuje se na účinkování při zahájení sezóny na tachovském zámku, které se uskuteční 14. dubna. Posluchačům zazpívá opět v jízdárně, a to 26. května při vystoupení proslulé české operní pěvkyně Gabriely Beňačkové.

 

Podpora ze strany rodičů je veliká. „Jak se říká, šlapeme na plyn i na brzdu. Vybíráme kvalitní akce na odborné úrovni, které nám ukáží i dobrý směr, otevřou okno, abychom mohli postoupit a jít dál,“ říká otec Robert Gális s tím, že: „Nasáváme kvalitu a jsme nesmírně šťastní, když nás pozve někdo jako Hradišťan nebo Spirituál kvintet, abychom se něco naučili.“

 

Anna Gálisová vystoupila v poslední době také při diamantové svatbě v obřadní místnosti tachovského zámku a minulý týden byla pozvána, aby zazpívala Ave Maria Václavu Neckářovi v opatském kostele v klášteře v Teplé.


Zdroj: https://tachovsky.denik.cz/zpravy_region/trinactileta-zpevacka-si-ziskava-publikum-v-jizdarne-synagoze-i-na-zamku-20190403.html